BabyFit za nosečnice: Priprava na porod


Za čudovito obdobje nosečnosti smo v BabyFitu oblikovali poseben program, kombinacijo prsihološke in telesne priprave na porod, s katerim boš uravnovesila telo in duha ter našla notranji mir in varnost.

Skozi celotno obdobje nosečnosti boš skrbela za vzdržljivost in moč, da se boš pravočasno in dobro pripravila na telesno zahtevnost poroda. Imela boš čvrste in prožne mišice, povečala kondicijo in se naučila pravilnega dihanja. Nosečnosti boš preživljala zdravo in z lahkoto boš premagovala nosečniške izzive.

Naučila se boš prepustiti naravnim instinktivnim odzivom telesa in s tem našla novo moč in samozaupanje. Med porodom se boš znala prepustiti toku dogodkov. Obvladovala boš svoje strahove in napetosti, sprejela boš bolečino kot nekaj pozitivnega. Ker se boš naučila zbrati, umiriti in popolnoma sprostiti, boš zaupala svojemu telesu. In pri tem boš prekipevala od energije! :)

Vse to ti bo pomagalo do lažjega aktivnega naravnega poroda in uspešnega poporodnega okrevanja!

 

 

"Hvala ti za vsak teden, za vsak pogovor, nasvet, srčnost, ki mi je v tej nosečnosti res pričaral čisto posebno povezanost s Svitom." - Simona

 

Kako potekajo naša druženja?

Srečanje običajno začnemo s sproščeno razpravo in mini predavanjem o ključnih vprašanjih, ki se pojavljajo v nosečnosti, med porodom in v poporodnem obdobju. Dotaknemo se tvojih občutkov v teh obdobjih, prehrane, dihanja med porodom, porodnih položajev, samega poteka poroda, pomoči porodnega partnerja, dojenčka, njegovega razvoja in ravnanja z njim, nosilk in še mnogih drugih tem. S pogovorom predelamo pomembna vprašanja zate.

Nadaljujemo s telesno pripravo, pilatesom, ki je še posebej primeren za čas nosečnosti, saj krepi globoke mišice trupa. Le-te pomagajo pri gibanju in skrbijo za pravilno držo (s tem pa za neboleč hrbet). Poseben poudarek je na krepitvi mišic medeničnega dna, kar je v nosečnosti in po porodu še posebej pomembno. V BabyFitu skrbimo, da bo tvoja vadba strokovno vodena in tako varna zate in za tvojega dojenčka! V skupini je največ 8 nosečnic, kar omogoča individualni pristop ter stalno kontrolo pravilnega izvajanja vaj. Pridružiš se nam lahko, če si pilates delala že pred nosečnostjo, pa tudi, če bi se ga rada na novo lotila. BabyFit pilates za nosečnice je primeren za ves čas nosečnosti (od 1. do 9. meseca). Izkoristiti vse prednosti aktivne nosečnosti!

Zaključimo s sproščanjem in meditacijo. Uspeš se popolnoma sprostiti, kar lahko s pridom uporabljaš med porodom. Naučiš se popolnoma sprejemati nosečniške spremembe v svojem telesu in se jim prepustiti. Začneš dojemati popadek kot pomočnika in ne več kot napadalca. Znebiš se strahu pred porodom, ker si informirana, telesno in psihično dobro pripravljena.

Ko se telesno in psihološko pripraviš na porod, je porod krajši, lažji in poporodno okrevanje boljše in hitrejše.

 

Prijavi se tukaj!

  •  

Kaj potrebuješ za vadbo? Športna (udobna) oblačila, nogavičke, vodo, (po želji tudi brisačo).

trajanje: 90 min

Kdo vodi: Katja Britvič , vaditeljica vadbe v nosečnosti in po porodu (Društvo fizioterapevtov Slovenije), vaditeljica pilatesa, Spinning babies® trenerka, pedokinetik in mamica treh

Kdaj lahko začnem?

Kako pogosto?

Kako se lahko vpišem?

Urnik in cenik

Poglej si tudi fotografije in posnetek z BabyFit priprave na porod.

vadba za nosečnice 1

Babyfit je družini prijazen. Pri nas lahko svojega otroka dojiš, ga hraniš, previjaš, pelješ lulat ali kakat, kadarkoli.