Čarobni otroci

Odkrijte čarobnost vašega otroka.
 
Čarobni otroci je program sproščanja ter osebnostnega, čustvenega, fizičnega in psihičnega razvoja otrok. Program se izvaja v obliki tedenskih delavnic za otroke, stare od 3 - 11 let, na katerih otroci osvojijo različne tehnike in orodja, ki jim pomagajo, da so bolj sproščeni, samozavestni, veseli in skoncentrirani - da bolje spoznajo svoje misli, telo in čustva. 

 
Več si lahko preberete na www.carobni-otroci.si, na Facebooku: Čarobni otroci Maribor ali pa pokličete na 040 860 815 (Maja). 

 

V KAJ VERJAMEMO?

Čarobni otroci verjamemo, da vsak od nas na svet prinese vse svoje čarobne potenciale, da se lahko razvije v sproščeno, igrivo, zdravo osebo. Različne okoliščine, stres, način življenja poskrbijo, da kot otroci nanje pozabimo, jih potlačimo, zanemarimo. Naša otroška radost se prekrije z jezo in čustvenimi izbruhi, nemirom, motnjo pozornosti, zdravstvenimi težavami in pomanjkanjem samozavesti.

Čarobni otroci zato pomagamo razvijati čarobne potenciale otrok in jim stojimo ob strani, da jih lahko izražajo  – s tem ne pomagamo samo otrokom, ampak tudi staršem in celi družini.

KAJ NOVEGA OSVOJIMO?

Program Čarobnih otrok se izvaja v obliki delavnic, kjer se otroci preko igre naučijo novih tehnik, da:

  • Zmanjšajo stres, jezo in napetost, lažje umirijo svoje misli
  • Se jim izboljša fleksibilnost in odpornost telesa
  • Prepoznavajo in usmerjajo svoja čustva
  • Ugotavljajo lastne potenciale
  • Se lažje skoncentrirajo, urijo spomin, izražajo kreativnost
  • Krepijo samozavest, samozaupanje

KAKO SE NAM SPREMENI VSAKDAN?

Naš namen je, da otroke naučimo samostojnosti in jih spodbujamo pri uporabi naučenih tehnik. Starše vključimo v proces odkrivanja čarobnosti otrok, tako da lahko skupaj rešujemo nastale družinske izzive.

Z novimi tehnikami otroci okrepijo telo, misli in čustva. Njihovo telo je bolj prožno, vzdržljivo, imajo več moči, koordinacije in energije – po domače, prenesejo več fizičnih naporov :) 

Njihove misli iščejo konstruktivne rešitve, so bolj skoncentrirane, sproščene ter vidijo svoje notranje potenciale – po domače, manj stresa znotraj glav, bolj veseli otroci navzven :)

Začnejo se zavedati svojih čustev in posledic izbruhov, graditi začnejo samozavest, samopodobo, kar dobro vpliva nanje, na navezovanje stikov in okolico  – po domače, postanejo mali igrivi pozitivčki :)KAKO IZGLEDAJO DELAVNICE?

Program se izvaja preko igre v obliki zabavnih, interaktivnih delavnic za otroke, stare od 3 do 11 let. Delavnice se praviloma izvajajo enkrat tedensko in trajajo 60 minut. 

Delavnice vsebujejo: razgibavanje, raztezanje – masaža – dihalne vaje – pozitivne misli, afirmacije – vizualizacija – sproščanje – pravljice – risanje.

 
Delavnice kažejo pozitivne učinke tudi na otroke z avtizmom, ADHD in vedenjskimi motnjami. 

 

Kontakti:
M: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
T: 040 860 815 (Maja)